Toisella luennolla kiinnitin huomioni siihen, että olen huomioinut enemmän niitä uhkia, joita verkossa liikkumiseen liittyy kuin sen luomia mahdollisuuksia. Mieltäni on painanut esimerkiksi se, miten helppoa verkossa on levittää niin tietoisesti kuin tietämättäänkin väärää informaatiota ilman, että olisin huomioinut sitä mahdollisuutta, että digitaaliset lähteet myös tarkistavat ja korjaavat tietojaan, joskus melkeinpä reaaliajassa.

Myös identiteettivarkauksien mahdollisuus ja keksityillä henkilöllisyyksillä esiintymien on huolettanut. Sen tiedostaminen, että sitä mukaa kun käyttäjien luottamus omaan asiantuntemukseen kasvaa, sitä varmemmin he esiintyvät myös netissä omana itsenään. Sekin tuntuu tämän luennon jälkeen mahdollisuudelta ettei aina tarvitse tietää asioita vaan verkossa on helppo myös kysyä, jos ei ole varma olettamuksistaan.

Hienona mahdollisuudelta tuntuu nyt se, että kun palstoilla ihmiset jakavat ajatuksiaan ja keskustelevat muiden kanssa, niin samalla luodaan aivan uutta luovaa materiaalia, joka parhaassa tapauksessa voi osoittautua hyvinkin tärkeäksi jollekin ihmiselle. Loppu päätelmäni onkin siis, että kaikki jakaminen ei ole pelkkää tyhjää lätinää tai omien asioiden levittelemistä vaan sillä saattaa olla hyviäkin seurauksia.